tirsdag, april 24, 2007

SUNDHED: Helt nede gør statistikken ondt

Fra Dagbladet INFORMATION
Af Asger Liebst

SUNDHED: Blandt hjemløse, prostituerede og posedamer er alle tal for sundhed røde. Alligevel er der veje ud af det dårlige helbreds helvede, viser erfaringer fra blandt andet København.

Mens flere og flere danskere jævnligt sætter tænderne i en velblandet salat, findes der en restgruppe af socialt udsatte, for hvem denne spise er en utopi. Hvis de da overhovedet har nogen tænder tilbage i munden.

Læs mere:

http://www.information.dk/InfWebsite/FremvisningPHP/Common/Information.php?pShow=Arkiv/ArkTAvVis.php&pTAvVis=214054

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Sand,
Først vil jeg lige rette en kommentar til din blog. Det er en rigtig go idé at du høster de artikler der beskæftiger sig med hjemløsesagen, og lægger dem op på din blog. På den måde kan jeg, og alle andre interesserede der ønsker at orienterer sig på området, klikke forbi dig og nyde godt af det enorme arbejde du har lagt i sagen. Tak for det.
Og nu til den konkrete sag. Rent nyhedsmæssigt betragtet er der ikke det store at komme efter i denne artiklen fra Information. Man kan lidt groft sige, at vi godt vidste at sundhedstilstanden blandt samfundets allerdårligst stillede, ikke er hvad den kunne være. Vidste vi det ikke i forvejen, kunne vi sikkert godt regne det ud. Indlysende for dem der beskæftiger sig med hjemløsesagen, men det er det jo langt fra alle der gør. Tag nu f.eks. Nyhedsavisens artikelserie der havde til formål at ”afsløre” de hjemløse som ikke-hjemløse småmillionærer der tjener styrtende på at sælge hjemløseavisen Hus Forbi. Det vidner om at der stadig er lang vej i forståelsen af hjemløsesagen. Hvis man tror at en hjemløs er defineret ved ikke at have et hjem, og dermed adresse, så har man fattet så lidt af hele hjemløsesagen at det nærmest er utroligt. Og hvis man tror at man kan tjene styrtende med penge på at sælge hjemløseavisen Hus Forbi, så kan man simpelthen ikke regne. Når Nyhedsavisen, og andre medier, bevidst misforstår og fordrejer hjemløsesagen, bliver behovet for denne artikel pludselig tydelig. Det samme gælder mange af de artikler du linker til. Hvis man skal sige noget som helst positivt om Nyhedsavisens hetz på Hus Forbi sælgerne, så er det at det har affødt en debat der har givet mange mennesker mulighed for at eksponere deres engagement i hjemløsesagen. Se evt. dette blogindlæg http://www.capac.dk/wordpress/?p=1094
Samtidig synes jeg sagen med al tydelighed viser hvor vigtig og vedkommende din blog er.
Tak for din gode og vigtig blog,
Med venlig hilsen
Thomas Schøn
Luftskibet – Information