fredag, november 30, 2007

LEDER: Mulighedernes land

Fra Dagbladet Information, København
Af Bent Winther

"Danmark er mulighedernes land. Og alle danskere skal have mulighed for at bruge deres evner. Uanset om familien har rødder i Damaskus eller Dybbøl."

Sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen i sin åbningstale i Folketinget i går.

Hvad skal der blive af de hjemløse, de psykisk syge på herbergerne, narkomanerne og de udstødte, når der ikke længere eksisterer noget socialministerium i Danmark?
Det spørgsmål bekymrer med rette en række sociale hjælpeorganisationer, som med regeringsdannelsen sidste fredag kan notere, at det ministerium, som hidtil har været deres med- og modspiller, nu er udvidet og omdannet til et velfærdsministerium.

Formand for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, sagde således til Information mandag, at han er stærkt bekymret for, om det nye superministerium vil prioritere de socialt udsatte: "Selve navnet Velfærdsministerium signalerer middelklasse. Den store magtfulde og mangfoldige middelklasse, som er velformuleret og virkelig har nogle pressionsmidler."

Chef for Kirkens Korshær Bjarne Lenau Henriksen supplerede ved at påpege, at hjemløse, misbrugere og de psykisk syge slet ikke har været en del af den netop overståede valgkamp: "Velfærd har været lig med de stærkes velfærd, og hvis man tager valgkampen som pejlemærke, kan man frygte, at det også bliver sådan reelt set."

Læs mere:
http://information.dk/151041

Ingen kommentarer: