mandag, marts 03, 2008

Polsk hjælp til hjemløse i Danmark

Fra Kristeligt Dagblad, København
Af Martin Ejlertsen

Støttet af Polens regering hjælper den polske organisation Barka hjemløse polakker i udlandet, og projektet er nu på vej til Danmark

Der kan være hjælp på vej til polske hjemløse på de danske gader. Den frivillige polske organisation Barka Foundation har gode erfaringer med at hjælpe strandede polakker på gaderne i London og Dublin. Projektet støttes af den polske stat, og lige nu arbejder organisationen intensivt på at få en tilsvarende ordning etableret i København, fortæller Ewa Sadowska, som sidder i Barkas bestyrelse.

- Vi har søgt den polske regering om penge til at starte vores projekt op i Berlin, Paris og København, og lige nu venter vi på en afgørelse. Vi har i 15 år haft et tæt samarbejde med Kofoeds Skole i Danmark, og i november 2007 inviterede skolen os op, og vi så med egne øjne, at der er stor brug for en organisation som os hos jer. I har polske arbejdere på gaderne, og de har meget svært ved at integrere sig. De snakker hverken dansk eller engelsk og skal hjælpes, siger Ewa Sadowska, som anslår, at der alene i det centrale København lever omkring 90 polakker på gaden.

Læs mere:
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/279493:Danmark--Polsk-hjaelp-til-hjemloese-i-Danmark

Ingen kommentarer: