mandag, juli 07, 2008

Projekter for udsatte og indsatte danner fælles front

Fra Jyske Vestkysten, Esbjerg
Af Per Guldberg Klausen

Fælles front: Projekterne Fra Udsat Til Ansat og High:five går sammen for at hjælpe socialt udsatte, der har svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Begge projekter har hidtil arbejdet for noget nær samme sag. Det ene har forsøgt at skaffe udsatte i form af hjemløse , misbrugere, sindslidende og traumatiserede flygtninge i regulære job, mens det andet primært har arbejdet for at få indsatte sluset ud til en noget nær normal tilværelse.

Men nu slår projekterne 'Fra Udsat til Ansat' og High Five pjalterne sammen og går i fælles kamp for at give udsatte og indsatte bedre chancer på jobmarkedet.
- Vi indgår i et konkret samarbejde om kurser, som skal klæde virksomhederne på til at indsluse socialt udsatte på arbejdspladsen. Samtidig udveksler vi erfaringer og deler viden og netværk, fortæller projektleder Carsten Kjærgaard fra Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats, der er en del af det konsortium, som står bag projekt Fra Udsat Til Ansat.

Det fælles mål er at få socialt udsatte grupper ind på arbejdsmarkedet. Målet er at uddanne fælles mentorere, der skal sidde i virksomhederne og sluse udsatte ind i på arbejdsmarkedet.

- Det er vigtigt, at mentorerne anerkender den person, som vedkommende er udvalgt til at hjælpe. Anerkendelsen er en af byggestenene, der kan hjælpe den socialt udsatte med at få fodfæste. Samtidig bliver mentorerne klædt på til at håndtere pludseligt opståede situationer, fortæller uddannelseskonsulent Mette Fogde fra Silkeborg Handelsskole, hvor uddannelsen af mentorere blandt andet sker.

- At være mentor indebærer nemlig også at tackle konflikter og tage de ubehagelige samtaler under fire øjne. Det kan være fordi, vedkommende møder usoigneret op eller ikke møder som aftalt, fortæller hun.

Ingen kommentarer: