torsdag, marts 05, 2009

De illegale hjemløse

Fra Socialrådgiveren, København
Af Jeannette Ulnits, journalist

En af samfundets mest udsatte grupper er de hjemløse østeuropæere, som lever illegalt i de københavnske gader og parker. To socialrådgivere har nu givet dem en stemme

“No, all my dreams are gone”.

Med disse ord sammenfatter en hjemløs polak den håbløse situation for i alt ni østeuropæere, som har fortalt deres livshistorie. Men formentlig taler han for hele gruppen af østeuropæiske mænd i det københavnske hjemløsemiljø.

Citatet findes i en ny bacheloropgave, som to nyudklækkede socialrådgivere nu sender ud i verden. Socialrådgiverne Line Garbøl og Karina Andersen er glade for at have uddannelsen i hus, men de fire måneders hardcore gaderesearch i hjemløse-miljøet har også lagret frustration og afmagt:

- Vi har fået sat ansigter på en gruppe hjemløse, hvis menneskelighed er reduceret til en “ikke aktuel ressource” i samfundet. De har ingen rettigheder, får næsten ingen hjælp, og det er tydeligt, at de hurtigt vil gå til grunde som hjemløse. Vi har mødt mænd helt ned til 23 år, som er kommet hertil for få måneder eller år siden - sunde og med en tro på, at de kunne få job og tjene gode penge.

Læs artikel >>

Download og læs Indledning, konklusion og handleplan af rapporten 'Arbejdskraftens frie ubevægelighed.

Download og læs hele rapporten 'Arbejdskraftens frie ubevægelighed' af Line Garbøl og Karina Andersen.

Ingen kommentarer: