tirsdag, december 23, 2008

Flere spiser julemiddagen i kirken

Fra Kristeligt Dagblad, København

Et stigende antal danskere fejrer juleaften med gaver og fællesskab i kirken. Nogle er ensomme, andre hjemløse og atter andre flygter bare fra den kommercielle jul i resten af samfundet

Af Nanna Schelde og Laura Elisabeth Schnabel
Hvis kredsen omkring juletræet er for lille, eller juleræset er for hårdt, kan juleaften i kirken være et godt alternativ. Et stigende antal danskere benytter sig af, at mange kirker i år slår dørene op for enlige og folk, der søger selskab juleaften.

Kristeligt Dagblad har optalt omkring 75 kirker og kirkelige varmestuer med åbent juleaften, men der kan være endnu flere.

- For flere og flere ønsker at fejre jul i kirken. Det er ofte dem, som modtager julehjælp, der kommer til et arrangement juleaften, men ikke kun. Mange har en forventning om, at juleaften i kirken nok skal blive god, fordi kirken tager julens budskab alvorligt. Samtidig oplever jeg, at flere kirker bliver opmærksomme på, at de har et socialt ansvar, siger Kirsten R. Laursen, som er generalsekretær i folkekirkens Samvirkende Menighedsplejer.

Læs mere.

Ingen kommentarer: