tirsdag, august 19, 2008

'En folkelig sag'

Kronik i Dagbladet Politiken, København
Af MARIANNE JELVED og MORTEN ØSTERGAARD

Vi radikale fremlægger i dag en 2015-plan for hjælp til sårbare og udsatte mennesker i Danmark

Vi har en idé, og vi har en plan.

Ideen er, at tiden er inde til at prioritere ressourcer og kræfter til fordel for de børn, unge og voksne, der er sårbare og udsatte i vores samfund, og som ikke har det godt. Derfor har vi lavet en plan – ’En social 2015-plan for Danmark’.

Den indeholder 109 konkrete forslag, der vil give flere relevante muligheder for handling og behandling i socialpolitikken end i dag. Målet er at sikre flere og bedre muligheder for et godt liv for sårbare og udsatte børn og unge og voksne, der i dag føler sig ladt i stikken af dem, der skulle have kunnet hjælpe dem.

Den sociale 2015-plan er resultatet af en lang række samtaler og besøg rundt om i landet. Vi har opsøgt rigtig mange professionelle mennesker, fagfolk inden for mange forskellige områder. Og vi har diskuteret viden, erfaringer og forslag til en bedre indsats. Ingen sagde, det ville være nemt. Og en af de garvede gjorde det endda klart, at en særlig betingelse skulle være opfyldt, for at planen skulle lykkes. Hun sagde: »I skal gøre det til en folkelig sag«.

Læs mere i Dagbladet Politiken.

Ingen kommentarer: