søndag, december 30, 2007

Fattigdom og flid

Fra Dagbladet Information, København
Af Bettina Post, socialrådgiver og næstformand i Dansk Socialrådgiverforening

Den ultra liberale CEPOS-direktør Martin Ågerup har i disse dage travlt med at argumentere imod, at den førte politik over for de langvarigt ledige gennem de seneste seks år har skabt en ny og helt unødvendig fattigdom i Danmark. Således mener Ågerup ikke, at man er fattig, hvis ens årsindkomst er på 76.000 kroner om året, fordi dette beløb er relativt i forhold til, hvad andre mennesker har. Ågerup hylder ideen om enhver som sin egen lykkes smed, og det bør blive derved. For at få sine ideer solgt, sammenligner han den igangværende lighedsdebat med en fodboldkamp, hvor kundskaber, samspil, fightervilje og held jo også afgør, hvem der er vindere og tabere. Ingen ønsker vel at dommeren optræder partisk, blot for at sikre lighed? lyder det retoriske spørgsmål.

Det er yderst provokerende for en garvet socialrådgiver at følge denne frembrusende regnedrengs platte betragtninger om fattigdom, ulighed og overførselsindkomster. Jeg kan ikke gennemskue, om det er udsynet fra den grønne gren, den er gal med, eller om det er genuin uvidenhed, der er Ågerups problem. Ulighed eller ej, så kan det ikke diskuteres, i et land, hvor en husleje på 5.000 kroner betragtes som lav, og hvor velfærd måles på evnen til at forbruge, om man er fattig, hvis man kun har i omegnen af 6.500 kroner om måneden at klare sig for.

Det er man!

Læs mere:
http://www.information.dk/152431

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.