fredag, januar 04, 2008

Hjemløse narkomaner får utilstrækkelig behandling

Fra Kristeligt Dagblad, Købehhavn
Af Laura Elisabeth Schnabel

De dårligst stillede hjemløse bliver alt for ofte overladt til landets varmestuer, selvom de har brug for behandling af såvel deres misbrug som deres sindslidelser. Det er etisk uforsvarligt, mener flere

Behandlingstilbuddene til de dårligst stillede hjemløse er aldeles utilstrækkelige. Derfor må de hjemløse alt for ofte tage til takke med et varmt måltid mad og omsorg på varmestuen, selvom de egentlig også har brug for behandling af læger, sygeplejersker og psykologer.

Det påpeger såvel Preben Brandt, formand for Projekt Udenfor, og Bjarne Lenau Henriksen, chef for Kirkens Korshær. Ankestyrelsen nyeste tælling viser, at 7000 har boet på forsorgshjem og herberger i løbet af hele 2006. Og Ifølge en ny tælling, som Kirkens Korshær har foretaget, kom der i den første uge i november sidste år 9827 brugere i korshærens varmestuer. Af dem er knap 80 procent mænd, og mange har ikke tag over hovedet, de har et stort misbrug af alkohol og stoffer, og en del er også psykisk syge eller har forskellige sygdomme.

Læs mere:
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/273437:Danmark--Hjemloese-narkomaner-faar-utilstraekkelig-behandling

Ingen kommentarer: