Fra Socialpolitisk Forening, København
Seks foredrag på Vartorv i samarbejde med Socialpolitisk Forening og Vartorv under temaet: 'Fattigdom i Danmark før, nu og - måske - i fremtiden'
Vi er et af de rigeste folk i verden, og for mange er fattigdom et ord fra en anden tid. Men mens de rige og middelklassen er blevet rigere, har de dårligst stillede haft faldende indtægter. Uligheden er blevet større. Fattigdom er også noget relativt. Man måler sig i forhold til gennemsnittet og normen.
Derfor har vi stadig fattige.
Engang talte man om arbejdsløshedshæren og om en fattigdomskultur. Fattigdommen var langt værre end i dag, men de fattige havde et fællesskab, og der var en form for folkelighed i fattigdommen. I dag er de fattige og deres børn en minoritet. De er marginaliserede, og de står udenfor det fællesskab, som i stigende grad siger, at “enhver er sin egen lykkes smed”. Men gennem børnene nedarves fattigdommen også i dag.
Velfærdsstaten har reduceret fattigdommen, men velfærdsstaten bygger på solidaritet mellem generationer og befolkningsgrupper. Den solidaritet har det sværere i et samfund, som er mindre homogent end tidligere og hvor forskellen mellem top og bund bliver stadig større.
Hvilke konsekvenser vil det få?
Læs mere og program:
http://www.vartov.dk/pdf/Fattigdom_03.pdf
lørdag, januar 05, 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar