fredag, januar 04, 2008

Nu vil statsministeren bekæmpe ulighed

Fra Kristeligt Dagblad, København
Kronik af Knud Vilby, journalist, forfatter og formand for Socialpolitisk Forening

KRONIK: Ulighed og fattigdom er vokset i Danmark siden 1990'erne. Regeringens politik har forstærket ulighed og været med til at skabe større rigtig fattigdom. Det er godt, at regeringen nu erkender uligheden og ser den som en politisk udfordring

DA STATSMINISTER Anders Fogh Rasmussen (V) i november præsenterede regeringsgrundlaget, sagde han, at Danmark står over for en ny udfordring. Ordene lød blandt andre således:

"Der er mennesker, som sidder fast i en ulighed, som ikke bunder i mangel på økonomiske ressourcer, men snarere i mangel på muligheder af sociale, uddannelsesmæssige og kulturelle årsager. Regeringen vil iværksætte en omfattende indsats for at bekæmpe denne ulighed. Vi vil give alle lige muligheder for at klare sig i det danske samfund.

"I forhold til tidligere regeringserklæringer er det godt, at regeringen nu erkender uligheden, og at den taler om en ny udfordring. Det er vigtigt, at man siger, at uligheden skal bekæmpes. Og der er altså både tale om social ulighed, uddannelsesmæssig ulighed og kulturel ulighed.

Læs mere:
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/273539:Kronik--Nu-vil-statsministeren-bekaempe-ulighed

Ingen kommentarer: