fredag, januar 11, 2008

De socialt udsatte holdes udenfor den almindelige velfærdsfremgang

Pressemeddelelse fra Rådet for Socialt Udsatte

Rådet for Socialt Udsatte har bedt Oxford Research om at undersøge den planlagte udvikling i indsatsen over for primært socialt udsatte fra 2007-2008. Undersøgelsen omfatter i alt 24 kommuner med til sammen ca. 2,1 mio. indbyggere, dækkende alle typer af kommuner, fordelt over hele landet, inklusive de 4 største bykommuner. Det skal understreges, at undersøgelsen dog ikke er repræsentativ i statistisk forstand.

Overordnet tegner der sig et billede af en uændret indsats fra 2007 til 2008. Det gælder, hvad enten man ser på budgetterne, udviklingen i pladstallet og socialchefernes kvalitative vurderinger af udviklingen.

Udviklingen på hovedkonti, som på nogle områder også vedrører indsatsen i forhold til personer med et handicap, viser en vækst på 0,4 pct. målt i faste priser. De underkonti, som viser indsatsen afgrænset alene til de socialt udsatte grupper viser en helt uændret indsats. Mht. til pladstallet er der i 3 kommuner tale om et fald samlet set i pladstallene, 10 kommuner har et uændret antal pladser samlet set, mens 8 kommuner melder om vækst. For 3 kommuner er der ikke angivet oplysninger. De kvalitative vurderinger fra socialchefer m.fl. tegner et billede af en uændret indsats med 21, som mener at indsatsen er uændret, mens 3 mener, der er tale om en større indsats.

Læs mere:
http://www.udsatte.dk/visside.asp?id=161

Læs eller download rapporten her:
http://www.udsatte.dk/publikationer/publikation.pdf

1 kommentar:

david santos sagde ...

Thanks for your posting, SANDs.

Have a good weekend