fredag, januar 11, 2008

Kommunerne svigter de svageste

Fra Nyhedsavisen, København
Af Kristina Gjelstrup Villadsen

Socialt udsatte: Selvom kommunerne har fået flere penge til alkoholikere, hjemløse og handicappede, er der samlet ikke afsat flere penge til de svage borgere. Rådet for Socialt Udsatte kalder det en alarmerende udvikling.

Kommunerne har det seneste år fået millioner til de svageste i samfundet. Men den samlede sum til de socialt udsatte grupper er den samme, fordi kommunerne i stedet tager penge fra andre svage grupper.

Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som Oxford Research har lavet for Rådet for Socialt Udsatte. Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt kalder undersøgelsen alarmerende. »Vi havde indtryk af, at kommunerne nu ville gøre noget ekstra for de socialt udsatte. Men undersøgelsen viser, at de alligevel ikke er villige til at ofre de penge.«

Mere brug for hjælp
I undersøgelsen sammenlignes 24 kommuners budgetter for 2007 og 2008. Og konklusionen er klar. Selvom der er tilført ekstra penge til nogle områder, er der sammenlagt ikke flere penge til de svageste i samfundet. Og det er i en tid, hvor der virkelig er brug for penge.

»Jeg ved ikke, om der er kommet flere socialt udsatte, men afstanden mellem dem og andre er blevet større, så den enkelte lider mere afsavn. Der er flere, som søger om julehjælp, og behovet bliver især tydeligt, når man går gennem gaderne og ser de mange, der hutler sig igennem tilværelsen,« siger Preben Brandt.

Læs mere:
http://avisen.dk/kommunerne-svigter-svageste-100108.aspx

Ingen kommentarer: