torsdag, januar 01, 2009

Fast bolig får hjemløse på ret kurs

Fra Århus Stiftstidende, Århus
Af Ritzau

Hjemløse skal ifølge en ny rapport slå rod i almindelige bebyggelser med almindelige naboer, men der mangler 4000 boliger til gruppen, vurderer socialdirektør

Hvordan undgår man, at tidligere hjemløse ikke indløser en returbillet til gaden, når de siger farvel til livet under åben himmel og goddag til et hjem med tag?

Det spørgsmål tumler både kommuner, ejendomsselskaber og de hjemløse selv med, og for første gang har man samlet viden og erfaringer i rapporten "Udvikling af særboliger - fra herberg til egen bolig".

Den dokumenterer, at når den udsatte først har sat sin underskrift på en lejekontrakt til fast bolig, bliver det væsentligt nemmere at arbejde med afrusning, jobsituation og psykiske problemer.

Dermed gør rapporten op med den nuværende linje.

En analyse fra 2007 viste nemlig, at kun cirka 600 ud af de eksisterende 3863 botilbud til hjemløse i Danmark har permanent karakter.

- Nogle herberger i København har haft enkelte beboere i op til 30 år, men det er langt bedre, at de mennesker kommer i særboliger i almindelige bebyggelser, hvor man giver dem rettigheder og støtter dem til at udvikle sig, siger socialdirektør i Københavns Kommune, Jens Elmelund.

Han anslår, at der mangler op til 4000 permanente boliger til gruppen på landsplan.

Ingen kommentarer: