lørdag, januar 03, 2009

Minister vil afskaffe hjemløshed med kontrakter

Fra Kristeligt Dagblad, København

Regeringen vil have de største kommuner i landet til helt at afskaffe hjemløshed. Socialchefer tror ikke, det kan lade sig gøre

Af Henrik Hoffmann-Hansen
Tusindvis af mennesker plages fortsat af hjemløshed herhjemme trods årtiers politisk bevågenhed om problemet. Men der skal gøres noget alvorligt ved det, mener det brede politiske flertal, som for godt et år siden afsatte 500 millioner kroner til formålet fra den såkaldte satspulje.

Nu er regeringen ved at være klar med den praktiske udmøntning af planen, der på længere sigt helt skal afskaffe hjemløshed.

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) oplyser, at hun har indgået kontrakter med syv kommuner med de største hjemløseproblemer. Hun forventer desuden snart at have en aftale klar med en ottende, nemlig Odense.

- Vi har lavet en kontrakt med kommunalbestyrelserne for de kommuner, der har de fleste hjemløse. Det går ud på, at de er med til at lægge en plan, som groft sagt afskaffer hjemløsheden. Det er planer, som både omfatter politikere og forvaltningschefer, siger Karen Jespersen.

Læs artikel.

Ingen kommentarer: