mandag, februar 11, 2008

Da Narreskibet lagde til i Hvidovre

Fra Dagbladet Information, København
Kronik af Jeppe Handberg

Ligegyldighed er det ord, der bedst karakteriserer vores syn på de udsatte, de udstødte og utilpassede. I landet der svælger i ferier og friværdi, kan det konstateres, at socialpolitik er afløst af beskæftigelsespolitik. Og omsorgen for de mennesker, der økonomisk, socialt og kulturelt er hægtet af festen

I sociale institutioner tales der i dag meget om begreber som rummelighed og inklusion. Ideologisk og lovgivningsmæssigt foreskrives integration, normalisering, aktivering og livsudfoldelse, udviklingsmuligheder m.m.

Realiteterne er, at vi i Danmark kun accepterer normaliteten og helst lever vores trygge tilværelse så langt væk fra de anderledes som overhovedet muligt.

"Ligegyldighed er det ord, der bedst karakteriserer vores blik på de udsatte, de udstødte og utilpassede. I landet der svælger i ferier og friværdi, kan det konstateres, at socialpolitik er afløst af beskæftigelsespolitik. Og omsorgen for de mennesker, der økonomisk, socialt og kulturelt er hægtet af festen, er begrænset til et godt gys på tv eller en omgang gadefodbold for hjemløse".

Læs mere:
http://www.information.dk/154480

Ingen kommentarer: