fredag, februar 15, 2008

Danmarks fattigste har også brug for wellness

Fra Kristeligt Dagblad, København
Af Freja Bech-Jessen

Den såkaldte wellness-kultur er ikke længere kun forbeholdt dem, der har råd. Også hjemløse, svage og ældre sætter pris på at føle sig velplejede. Og det bliver der i stigende grad taget højde for i det sociale arbejde

Fodterapi, frisk frugt og nye krøller i håret er ikke noget, man normalt forbinder med samfundets svage og udsatte borgere. Men det er der ved at blive lavet om på. Den såkaldte wellness - eller velvære - bølge er nemlig i fuld gang med at skylle ind over de mennesker i samfundet, der ellers langtfra er forvænt med luksus og personlig pleje. Sådan lyder beskeden fra en række fagfolk og eksperter, der alle peger på, at tiden, hvor det sociale arbejde udelukkende handlede om suppekøkkener og et sted at overnatte, for længst er forbi.

- Folks sans for æstetik og behov for at føle sig velplejede og godt tilpas afhænger ikke af deres sociale status. Og det er der stadig flere i det sociale felt, der får øjnene op for, siger Terkel Andersen, der er formand for Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde.

Læs mere:
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/277856:Danmark--Danmarks-fattigste-har-ogsaa-brug-for-wellness

Ingen kommentarer: