tirsdag, februar 05, 2008

Flere hænger fast i fattigdom

Fra Dagbladet Information, København
Fra Ritzau

Der bliver flere og flere langvarigt fattige i Danmark. Rådet for Socialt Udstødte mener, at det kan skyldes nedskæringerne i kontanthjælpen

Stadig flere danskere hænger fast i fattigdom, viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Ifølge undersøgelsen er antallet af personer, der har været fattige mindst tre år i træk, steget med 12.000 i perioden fra 2001 til 2005. Det svarer til en stigning på næsten 35 procent, så der i 2005 var knap 48.000, der havde levet i fattigdom i mindst tre år.

Direktør i AE, Lars Andersen, kalder stigningen for 'voldsom'. I 2005 var det således 24,4 procent af de fattige, som havde været det i mindst tre år, mod 21,7 procent i 2001. Hvis man indregnede de studerende, var antallet af længerevarende fattige i 2005 endda helt oppe på 72.000 personer.

"Det her viser, at det er et stort problem, og at fattigdom ikke bare er noget, hvor man et enkelt år ryger under grænsen. Derfor er det noget, som man må gøre noget mere aktivt ved. Når man kigger på, hvor mange som er fattige et enkelt år, så kan man altid sige: Okay, lad os nu lige vente og se tiden an. Men her er det folk, som tre år i træk har levet under fattigdomsgrænsen og mere permanent lever i meget små kår, mens de bliver mere og mere marginaliseret i forhold til samfundet. Her er det virkelig alvorligt," siger Lars Andersen.

Læs mere:
http://www.information.dk/154249

Læs resumé af analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) her:
http://www.aeraadet.dk/media/filebank/org/Flere-hanger-fast-fattigdom-jv.pdf

Ingen kommentarer: